Finnagården Tidan

Finnagården i Tidan är förknippad med hästar sen tidigt 1900-tal. Gården har funnits i släktens ägo sedan 1917. Den drivs nu i fjärde generation av Ewy Karlsson som bedriver verksamheten med avel  av halvblod och utbildning av såväl häst som ryttare. På gården har alltid funnits hästar och avelsverksamhet. Finnagården har nära 30ha åkermark. Vi odlar vårt eget hösilage. Övrig åkermark används till bete. Även en del av återväxten betas av hästarna, därutöver finns naturbete och skogsbete samt stora rasthagar där hästarna går i grupper.

På gården finns stall med plats för 27 hästar,undersökningsspilta, sadelkammare m.m. Belyst  uteridbana 22 x 64 m, ridhus med manege 22 x 42 m med servicedel. Sommarhagarna består av åkermark och skogsmark i kuperad terräng. Enklare terränghinder finns och även möjligheter för uteridning.

Under senaste åren har en välhanterad unghäststam byggts upp med bl.a. den kända stofamiljen F2  (2:a i världen att producera gångartshästar). Läs mer om våra hästar och avelston under rubriken "hästar".

Två bostadshus finns på gården, ett som fam. Karlsson- Holmberg bor i, och den ursprungliga mangårdsbyggnaden som är under renovering, för att så småningom hyras ut.

Tidigare har ridskola bedrivits på Finnagården i samarbete med Tidans Hästsportklubb.

I dag är inriktningen fokuserad på uppfödning av förstklassiga gångartshästar, träning av hästar och ryttare samt helinackordering och hantering av avvanda föl och unghästar inför vidare utbildning. Vi erbjuder tjänster med helinackordering och hantering av unghästar, se vidare information på hemsidan.